Dé woontrend van dit moment: zwarte kozijnen

Bent u opzoek naar een nieuwe uitstraling voor uw woning? Denk dan eens aan de woontrend van dit moment, namelijk zwarte kozijnen! Maar wat is het effect van zwarte kozijnen en op welke plekken kunt u dit toepassen? Op welke materialen is het geschikt en wat zijn de voordelen? Wij vertellen het graag in deze blog!

Welk effect hebben zwarte kozijnen?

De kleur zwart past overal bij en kan daarom geen kwaad. Wanneer u zwart subtiel wilt toepassen kunt u kiezen voor zwarte kozijnen. Deze geven contrast met andere kleuren in uw woning, waardoor deze nog mooier zullen uitkomen. Daardoor al u de woning een frisse look wilt geven bieden deze kozijnen u een goede optie.

Waar kunt u zwarte kozijnen toepassen?

U kunt zwarte kozijnen op veel plekken toepassen, zowel aan de buitenkant als de binnenkant van uw woning. Aan de buitenkant geven de kozijnen een strakke uitstraling aan uw woning en aan de binnenkant kunt u ruimtes verbinden met elkaar door de kozijnen die een frame vormen naar de buitenkant of een andere ruimte. Deze trend is weer helemaal terug van weggeweest. Het is namelijk zo dat in de 19e eeuw al heel veel gebruik werd gemaakt van zwarte kozijnen, in bijvoorbeeld oude fabrieken, magazijnen of kassen. Het geeft dan ook een industriële en moderne uitstraling die overal bij past. Dit maakt dat het dan ook gemakkelijk om toe te passen in uw interieur.

Welke materialen zijn voor deze type kozijnen geschikt?

Als u kiest voor zwarte kozijnen en deze wil laten plaatsen, kunt u kiezen uit meerdere materialen. U kunt kiezen om houten kozijnen zwart te laten verven of kozijnen van aluminium of staal te laten plaatsen. Hierbij is het belangrijk om te bepalen welke uitstraling u wilt voor uw interieur. Wanneer u gaat voor een klassieke look, dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor hoogglans zwart. Gaat u liever voor een moderne uitstraling? Dan is mat zwart wellicht een mooie keuze. Aluminium en staal zijn beiden erg veelzijdig. Zo hebben stalen kozijnen een ambachtelijke uitstraling en ogen wat robuuster dan de gladde afwerking van aluminium kozijnen. Er is dus voor ieder wat wils!

Wat zijn de voordelen van deze kleur kozijnen?

Zwarte kozijnen geven een ruimtelijk gevoel aan uw interieur en veel licht. Dit komt doordat ze vaak worden gecombineerd met glas. Zo kunt u met stalen kozijnen een glazen wand of deur maken om een ruimte op te splitsen. Dit zorgt voor een ruimtelijker effect dan wanneer hier een wand wordt geplaatst. Ook accentueert een zwart kozijn uw uitzicht van binnen naar buiten en zorgt het voor een extra mooi effect.

Bent u op zoek naar een nieuwe uitstraling of wat accenten aan de binnen- of buitenkant van uw woning? Wellicht bieden zwarte kozijnen voor u de uitkomst. Wij van Bogers zijn in het plaatsen van kozijnen gespecialiseerd. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie!

Bel mij terug

of bel zelf 024-6777277  Toestemming om uw gegevens te bewaren*

  Maak een afspraak

  En laat u informeren door een van onze adviseurs

  Bezoek onze showroom

  plan een afspraak in en beleef het zelf

  Bel mij terug   Toestemming om uw gegevens te bewaren*

   Bel Bogers zelf

   Bericht Bogers

   Heeft u een vraag? Bericht ons

    Toestemming om uw gegevens te bewaren*