Zijn uw houten kozijnen aan vervanging toe?

Zijn uw huidige kozijnen aangetast door nat weer of door schade? Dit kan grote impact hebben op de isolatie van uw woning. Oude of beschadigde kozijnen zorgen voor ongeveer 15% warmteverlies, dit kan voorkomen worden door vervanging van de kozijnen. Maar wanneer zijn uw houten kozijnen aan vervanging toe?

Bij hardhouten kozijnen hangt dit af van de kwaliteit van het hout, hoe goed ze onderhouden zijn en wat voor invloed de omgeving heeft gehad.

Onderhoud

Hout is een natuurproduct, dat goed onderhouden moet worden. De hardhouten kozijnen van Bogers hebben eens in de 5 tot 8 jaar een schilderbeurt nodig. Dit is belangrijk om te voorkomen dat de verf gaat afbladderen en er water bij het hout kan komen. Water op hout, veroorzaakt houtrot. Als gevolg van houtrot gaat de kwaliteit en levensduur van hout snel achteruit. Wanneer dit ver genoeg doorzet gaat het ten koste van isolatiewaarde van een kozijn.

Omgeving

Ook de omgeving heeft invloed op de levensduur van uw houten kozijnen. Zo zorgt het Nederlandse klimaat voor grote weerswisselingen. De ene dag kan het 30 graden zijn, terwijl het de volgende dag met bakken uit de hemel komt. De straling van de zon zorgt ervoor dat de laklaag op de kozijnen op den duur verweert. Bij donkere kleuren gebeurt dit eerder, omdat die meer opwarmen. Een goede laklaag is belangrijk voor het behoud van uw kozijnen, het beschermt ze namelijk tegen invloeden van de zon en vocht.

Kwaliteit

We raden u aan om niet te bezuinigen op de kwaliteit van nieuwe kozijnen. Ze zeggen wel eens “goedkoop is duurkoop” en dit geldt ook voor kozijnen. Als je investeert in goede kwaliteit kozijnen gaan deze veel langer mee. Met kozijnen van Bogers heeft u gegarandeerd kwaliteit in huis. Er is de laatste jaren veel ontwikkeld op het gebied van kozijnen. Zo zijn er bijvoorbeeld ontwikkelingen geweest op het gebied van glas, zonwering en ventilatie. Alles om uw wooncomfort te verbeteren. We adviseren u om de mogelijkheden goed te bekijken. Laat u hierover adviseren door onze experts in de showroom of neem contact op met ons.

Bel mij terug

of bel zelf 024-6777277  Toestemming om uw gegevens te bewaren*

  Maak een afspraak

  En laat u informeren door een van onze adviseurs

  Bezoek onze showroom

  plan een afspraak in en beleef het zelf

  Bel mij terug   Toestemming om uw gegevens te bewaren*

   Bel Bogers zelf

   Bericht Bogers

   Heeft u een vraag? Bericht ons


    [email* your-email placeholder "E-mail *" akismet:author_email [text your-number placeholder "Telefoonnummer *"]

    Toestemming om uw gegevens te bewaren*